Photographbyjohn.com
January 30, 2022

Fabeltjeskrant

Posted on January 30, 2022  •  3 minutes  • 461 words

De fabeltjeskrant

De fabeltjeskrant

Deze uitzendingen kennen we nog allemaal. Wie keek er niet naar. De kinderuitzending met daarachter de politieke boodschappen verborgen. Maar daar gaat het eigenlijk niet om. Het draait hier om de term fabeltjeskrant

Ik woon nu ruim 5-6 jaar in Kroatië en terugkijkend naar het verleden, totaal zonder doem denkerij, realiseer ik mezelf deeds meer dingen.

Stempels

Het kijkt erop dat stempels sinds jaar en dag op mensen geplaatst word sinds jaar en dag. Een aantal vinden en vonden we verschrikkelijk dit omdat dat vele slachtoffers heeft gebracht, maar andere vind de maatschappij zeer normaal en gaan we hier mee verder. Denk bijvoorbeeld aan een zwemdiploma. Dit is een zeer eenvoudige toepassing. Vroeger moest je je zwemdiploma halen en daarna moest je je etiket op je zwemkleding bevestigen. Dit zodat de badmeester of badjuffrouw kon zien of het toegestaan was dat hij of zij in het diepe mocht. Kortom een etiket tot toegang.

Hierboven is dan een vereenvoudigd voorbeeld maar er zijn voorbeelden in het verleden die velemalen erger waren en dat je zelfs opgesloten werd en vaak al vele malen erger.

Tweedeling

indienje veelal het nieuws volgt en een goed geheugen hebt en dan bij iedere nieuwskop, m.b.t. de maatschappij, 2 a 3 weken terug denkt en dan denkt aan dat nieuwsbericht over dit onderwerp dan ga je ook veel tegenspraak zien. Maar dan wel tegenspraak door exact dezelfde organisatie die het nieuws 2 a 3 weken ervoor bracht. Het lijkt er duidelijk op dat ze NLP communicatie toepassen op de maatschappij en daardoor een tweedeling krijgt. Via deze wijze brengen ze iedere week een verslag uit d.m.v. een persconferentie waarin ze eigenlijk weinig tot niks nieuws brengen en stempels plaatsen op doelgroepen in de maatschappij.

Even terug..

Zoals ik al eerder schreef in dit verhaal dat ik met mijn gezin 5 a 6 jaar in het mooie Kroatië woon. Is mij opgevallen dat een kind hier gewoon mag zwemmen en dat zwemdiploma’s eigenlijk niet bestaan. Niet bestaan zoals we in west Europa dat kennen. Hier zijn alle sporten prestatie gericht en is een vorm van sport m.b.t. ontspanning hier eigenlijk niet te vinden. En als ik met Kroatische vrienden spreek over een zwemdiploma dan word ik eigenlijk uitgelachen en dan krijg ik de vraag:
waarom en wat is het nut en de badmeester heeft geen recht om jou iets te ontzeggen, hij moet alleen zorg dragen voor jouw veiligheid!

En dan ga je denken

Waar is dit allemaal begonnen en wat is het doel? Waarom bestaan er commisies die boven de wereld machten staan en al meer dan 70 jaar actief zijn. waarom sturen deze personen de regeringen aan.

en dan komt er weer een persconferentie op vrijdag en dan denk ik…. Is dit nu de fabeltjeskrant?

Follow me

Klik op de socials of boek een vakantie op : https://mojadom.com/