Photographbyjohn.com
March 2, 2019

Gladiatoren in Pula Arena

Posted on March 2, 2019  •  3 minutes  • 595 words

Ons eerste bezoek aan de gladiatorenshow in de arena in Pula. omdat we de training een keer hadden gezien, waren we erg benieuwd naar de show. En omdat het qua toerisme nog niet druk is vanwege de Covid-19, wilden we het eens proberen. We reden, ze dachten: “als het te druk is, keren we om.” Maar de drukte viel mee.
Bij het betreden van de arena gaf het ons een indrukwekkend gevoel. Mooie pakken en kostuums. Aangezien we 1 of 2 jaar geleden een deel van een training hadden gezien, waren we erg benieuwd ….

Een veilig gevoel:

Het gaf ons ook een veilig gevoel bij binnenkomst. de beveiliging bij de ingang deed zijn best om de toeristen die niet luisterden op afstand te houden. Hij bleef vragen alsjeblieft 2 meter afstand tussen de groepen / families. Maar weinigen luisterden hiernaar … helaas …
Dingen zijn veranderd in de eeuwenoude galerij. Er was een medewerker van de Arena die heel duidelijk overkwam en iedereen uit elkaar wist te krijgen. Ze was heel duidelijk. Hier werd ook naar geluisterd. Ondanks dit constante beheer wilden mensen ook op korte afstand zitten.
De verteller begon met een aftrap. Hij is goed en weet een ongeïnteresseerd publiek te boeien. Hij doet dat keer op keer goed. Het bevindt zich ook in het kasteel van Svetvinčenat.

De show begon. De praetor kwam met zijn vrouw en assistenten en bewakers de arena binnen. Het beloofde een geweldige show te worden.
Het begon met een vuurshow. in eerste instantie leek het alsof ze het nu voor het eerst deden. Maar het werd al snel duidelijk. absoluut geen choreografie en zelfs een man kwam binnen zonder gevoel voor ritme. De vrouwen leken gewoon te doen wat ze leuk vonden en af ​​en toe deden ze hetzelfde. Wat een aanfluiting. De show was zelfs zo slecht dat ik niet eens de tijd nam om veel foto’s te maken. Het is dat ik daar met mijn kinderen zat en ze vonden het leuk omdat ze in deze periode niet overal naartoe gaan. Anders was ik gewoon weggelopen.
De gladiatoren stonden op het punt te beginnen. E had hier met hoge verwachtingen op gewacht. Omdat we de training in een eerdere periode hadden gezien. Maar misschien omdat het de eerste keer van de show was of de hitte … de sensatie spatte niet echt. Zelfs de verteller begon ook met het verhaal van het gewicht van hun pakken. Maar als je gladiatorenschool 2x op rij wereldkampioen is, zou je meer verwachten.
Het ene feest kwam naar het andere. Soms werd het spannend, maar dat was vaak snel voorbij. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het kasteel van Svetvinčenat. De ridders zijn gewoon gek van hun gevecht, waardoor het allemaal veel echter lijkt.
En weer kwam de blauwe vogel uit sesamstraat. Zonder gevoel voor ritme proberen ze weer een vuurshow te geven. Op een gegeven moment zwaaide hij zijn ketting met vlammen tegen zijn been en toen dacht ik, misschien komt er nu meer concentratie. Maar helaas is dat niet gebeurd …. Misschien hadden ze tijdens het weekendfestival in Svetvinčenat moeten kijken naar de vuurshow die één keer per jaar wordt gevierd met de vuurshow uit Hongarije. Er was spanning en opwinding en daar had je geen gevoel een deuntje af te maken, maar liefde voor een mooie show.
Misschien had ik te hoge verwachtingen, maar als ik deze show zou moeten beoordelen, zal het niet met hoge cijfers uitkomen.
Helaas ……

Follow me

Klik op de socials of boek een vakantie op : https://mojadom.com/