Photographbyjohn.com
July 26, 2021

Home Sweet Home

Posted on July 26, 2021  •  4 minutes  • 743 words

Fijn om weer thuis te zijn

Na een week heerlijk met familie genoten te hebben van een mooie vakantie, is het toch ook weer fijn om thuis te zijn. Onze 3 dochters hebben enorm genoten van de tijd met hun 2 nichtjes en ik weet ook zeker dat het gevoel wederzijds was. Maar nog 1,5 week en dan komen de nichtjes nog langs voor een paar dagen voordat ze terug gaan naar Nederland.

Nu zittend in onze buitenkeuken horen wij de auto’s over de Ypsilon rijden, ik had altijd de gedachte dat het dan enorm druk zou zijn met het verkeer. Dit geluid horen wij altijd in de zomer en in de winter periode is dat uiteraard stukken minder. Maar ook hierop moet ik ook mijn mening bijstellen, gisteren was onze terug rit over de Kroatische snelweg A1 is toch beduidend stukken drukker dan de Ypsilon. En als je ook op de website van de Hak (Kroatische auto club) kijk maar eens hier dan zie je ook dat daar veel files zijn en ook veel auto’s met pech langs de kant staan. Ik heb ook nooit begrepen waarom op de A1 harder gereden mocht worden dan 110 km, je mag daar op vele stukken 130km p/uur rijden. Gisteren dacht ik dat ik in het verkeer zat wat allemaal naar huis reed maar, deye weg is dus bijna de gehel zomer zo druk. Iedere peer kilometer staat ook een takel wagen te wachten om de auto’s met pech zo snel mogenlijk van de weg te krijgen. Sommige autoś krijgen van de tolwegdienst ook gelijk extra borden geplaatst op honderde meters afstand van hun auto om zo veilig mogenlijk te staan met hun pech auto.

Ik begrijp ook deze voorzorgmaatregelingen

Gisteren reed ik op sommige stukken 140 -150 km p/uur niet omdat ik dat wilde maar omdat ik automatisch met het verkeer meereed. Ik zag ook een groepje auto`s (allemaal mercedes) als een soort really team achter elkaar aan overal tussendoor vliegen. Ik denk dat de snelheden rond de 150-160 km P/uur zat. Maar nog geen 50 km verder stonden ze stil langs de weg. Ze hadden elkaar geraakt. Maar je zal er maar tussen zitten met je gezin.

Harde aanpak

Vanmorgen las ik ook in het nieuws over het bus ongeluk met de arbeidsmigranten vanuit Duitsland die allemaal richting huis zouden gaan in Kosovo. De bus is langs de weg gekomen en minstens 10 doden tot nu toe. 1 buschauffeur is verongelukt en de 2e is gearresteerd nadat hij verklaarde even in slaap te zijn gevallen. Of dit de besturende buschauffeur was laat het verhaal direct niet weten. Maar geeft wel aan dat rijden op lange afstanden erg belastend kan zijn voor de bestuurders.

Ik begrijp de EU niet

Duitsland heeft een verbod geplaatst voor overnachtingen voor mensen die reizen vanuit Nederland. En zo zijn er meer landen die steeds meer beperkingen opleggen, dit terwijl de drive op te reizen na een jaar zoals dit erg groot is voor vele mensen. Ondanks vele uit een donkerrood gebied komt en afreist naar de gebeid wat nu ineens ook rood kleurd, blijven de meeste de drive houden om te reizen. Daarom begrijp ik de EU niet waarom ze nu wel het reizen toe laten naar rode en donkerrode gebieden maar een nachtrust tijdens het reizen is niet toegestaan?? Eigenlijk is dit gewoon van de zotte. Eerst willen ze de 85% van de bevolking gevacineerd hebben want dat kan en mag alles weer, daarna blijkt dat iedereen nog net zo besmettelijk is. Een derde vacinatie is waarschijnlijk nodig. En we blijven bij de vacinatie leveranciers waarvan de meeste EU leden ook aandeelhouder in zijn en we gaan niet de spoetnik vacinatie gebruiken waaraan de afgelopen 50 jaar is gewerkt gebruiken? Nee, we blijven bij de vactinatie die door een duitskoppel is gemaakt, verkocht aan de grote farmacie, gebruiken die eerlijk gezegd niet eens dekkend is.

Maar het gefilterde nieuws is dat iedereen die gevacineerd is mag vrij binnen de EU reizen. En je kan en mag dan 12-16 uur achter het stuur zitten maat slapen onderweg dat mag je niet?

In het kort

Neem voldoende rust en kijk uit met reizen en denk aan je gezin. Op de terug weg mag je nog wel overnachten in de meeste Hotels in Duitsland en neem tijdig je rust.

Hopelijk hebben jullie genoten van je vakantie en kunnen jullie volgend jaar weer heerlijk op Vakantie in ons mooie woonland Kroatië

Follow me

and find out what i'm doing more...