Photographbyjohn.com
December 30, 2020

Aardbeving in Kroatië

Posted on December 30, 2020  •  3 minutes  • 552 words

Update pagina over de aardbeving

Zoals velen weten, verzamelen we goederen en geld. Dit is persoonlijk gebracht.
U kunt geld doneren via: Geef.nl
Goederen donaties kun je melden via fb: Vanuit_istrie

Donderdag 31 december:

Er verschijnen eindelijk beelden in de media waar veel vraag naar is. De rand van kleine dorpjes. Daar kun je ook zien dat de schade groot is. Hele huizen, boerderijen met de grond gelijk gemaakt. Mijn buurman was gisteren op locatie met de kolonie caravans. Het is vreselijk om dit allemaal te zien. Er is niets meer !! Geen elektriciteit, geen eten, zelfs geen dak boven hun hoofd. In Petrinja ligt het eten hoog opgestapeld, maar niemand komt het halen en ik zal je vertellen waarom.
De meesten denken dat het al stil is, maar schijn bedriegt! De aardbevingen gaan nog steeds door. Er zijn er elk uur meerdere. van naschokken tot duidelijke trillingen. Gebouwen die nog niet waren ingestort, storten nog steeds in. en dan wordt het gevaar nog groter. De Kupa-rivier staat op het punt over te stromen. Het begint zelfs te lijken dat mensen straks meer baat hebben bij een boot dan bij een caravan. Omdat (staande) caravans, portocabins nu overal vandaan komen. Zelfs het ministerie van toerisme heeft geholpen met een aantal grote recreatieorganisaties. Welnu, de 88,6 miljoen euro aan hulp die de EU in september 2020 heeft uitgekeerd, zal ergens op papier moeten komen. Veel privégebruik, caravandepots die verlaten caravans vervoeren, allemaal op eigen kosten. Echt een geweldige gok. Een van de organisatoren deelde ook zijn ervaring. Hij kon vannacht niet slapen ondanks de 3 uur slaap van de afgelopen 24 uur. Meer dan 700 telefoontjes van onbekende mensen die om een ​​caravan bedelen omdat ze als bejaarde of jonge familie geen dak meer boven hun hof hebben. Morgen of overmorgen komt er weer een transport voor eigen gebruik. Echt geweldig.
Maar nu voor de zwarte kant van de medaille .. Helaas gebeuren er veel vreselijke dingen. op de grotere plaatsen waar mensen noodvoorraden hebben gekregen, zoals eten en drinken. Allen die bij hun beschadigde of ingestorte huizen blijven, worden beroofd in het donker. ook mensen die met voedsel en noodvoorraden komen, worden tegengehouden en beroofd. Dit door een nog onbekende groep mensen, waarschijnlijk mensen die uit de omliggende dorpen komen waar nog geen hulp is gekomen. geen brandweer, geen rood kruis en of geen leger. Transporten worden nu opgewacht door de MUP (de politie) die vervolgens inventariseert wat je bij je hebt en waar het hard nodig is. Dit is ook de reden waarom er in Petrinja een grote berg voedsel en goederen is die tot nu toe niet worden opgehaald. Veel ordekruis inzamelingen zijn van Petrinja naar Zagreb vervoerd en niemand weet waarom.
Onze collectie gaat goed. Er wordt al veel ingezameld. Ook willen we meer media in Nederland en België bereiken en grote winkelketens vragen om duurzaam voedsel te schenken. Het Leger des Heils en de verdediging voor dekens, bouwmarkten voor dekzeilen om daken te bedekken, recreatiewinkels om tenten te schenken. En het liefst vóór maandag zodat het hier kan komen.
Particulieren die een kerstpakket hebben ontvangen met producten die ze niet gebruiken of die nog iets in hun voorraadkast hebben. We hebben ons huis gedeeltelijk ter beschikking gesteld, onze caravan, dekbedden, kleding, schoenen en eten gedoneerd.

Wat Doe jij?

Follow me

Klik op de socials of boek een vakantie op : https://mojadom.com/